Share

Apartments Giubiano Varese

BIO-ECOLOGICAL CRITERIA AND CONTEMPORARY LANGUAGE FOR THIS BUILDING IN THE PERIPHERY OF VARESE

The project is located on a semi-periphery of Varese, a site of poor architectural quality and creates a microcosm that has no relation to camouflage with their surroundings. The building is can be defined as contemporary with ventilated walls and blinds in wood, steel and wooden terraces, roof only ground covered with copper dormers of unconventional shape.

The materials are natural, certified, selected according to the principles of bio-ecological. The walls are brick, the structure of the floors and roof of FSC certified wood, the fiber insulation natural (cork, wood fiber), the geothermal heating with radiant distribution floor, the electrical system of home automation type. Complete this project of green architecture a tank for collecting rainwater and a solar greenhouse that contributes to heat the ground floor.

  • year : 2010
  • structure : conventional
  • client : Private
  • state : Completed
  • location : Varese

exterior





  • /