Share

FARMHOUSE Verona

THE TRANSFORMATION OF AN ANCIENT RURAL BUILDING COMBINES AGRICULTURAL VOCATION AND NEW FORMS OF ECO-TOURISM

An ancient ‘Barchessa’, located at the limit between the city of Verona and the countryside of Colli Euganei, becomes a place where agricultural vocation meets new forms of urban living. The area is conceived as a ‘buffer zone’ where city and country are interfaced; didactic and ludic functions bring to the agricultural land new interest and possibilities, while the local suburbs are enriched and retrained. A regular texture organises on different layers the main part of this buffer zone: flowerbeds, cultivated gardens, orchards, didactic open-air spaces; the portion of the area closer to the vineyards is more infrastructured and devoted to agricultural production. A wetland area, dedicated to phytoremediation, lead the access path to the formal garden in front of the building; further, the project provide an area equipped for open-air sport and ludic activities. The intervention on the existing building is calibrated on its state of conservation and in respect of the projected functions: two main approaches are individuated, one oriented to preserve the residential wing and the other oriented to transform in a more decisive way the rustic wing; the first one will host at the ground floor administrative spaces, a reception, a small shop and a tasting area, while the upper floors is planned to host residential spaces. The rustic wing will be transformed in a restaurant, with some accomodations at the upper floor. The intervention will feature timber structure and it’s conceived to be totally reversible, being removable without altering the ancient building.

  • year : 2012
  • structure : traditional
  • client : Private
  • state : Project
  • location : Verona

exterior





drawings

  • /