Share

House AA Bologna

THIS SMALL RESIDENTIAL BUILDING GENTLY STAND ON THE NATURAL SOIL, FEATURING INNOVATIVE ARCHITECTURAL SOLUTIONS.

House AA is located in the green countryside outside Bologna, with an enviable and intimate relationship with a luxuriant nature of which it is an integral part. It’s a treasure trove of glass and wood result of the restyling of a small rural pre-existing building which retains the paradigmatic formal aspect (gable roof), reinterpreted according to contemporary canons with a continues wooden structure, light and air that also serves as element filtering sunlight. This second skin makes it possible to have always a direct contact with the outside but at the same time protects the privacy of the guests of the family to which this small house is dedicated. On the ground floor, the living area is open plan and is projected to the outside with large windows; on the first floor the sleeping area is designed as a box suspended in the air, while the rest of the spaces are double-height to accentuate the perception of space in its entirety.

  • year : 2011
  • structure : Wood
  • client : Private
  • state : Project
  • location : Bologna

exterior



interior



  • /