Share

House NM Varese

THIS WOODEN HOUSE, HIGHLY EFFICIENT FROM THE ENERGETIC POINT OF VIEW, IS DESIGNED ACCORDING TO BIO-ECOLOGICAL CRITERIA.

The Val Ceresio is, from the environmental point of view, beautiful and rich in vegetation. The house is situated on a slope with the best exposure and opens up the sun and the landscape, making it enter through large windows . The solid base, designed with wooden X- LAM and natural materials, is a compact form and pure, carved with the decision by the cuts that organize the entrance, the double-height loggia, the terrace and characterize prospects . The dialogue between the white plaster and wooden surfaces, is a tribute to the immediate vernacular architecture around even if, as in other projects of the studio, without any form of mimicry.

The absence of a basement, the containment of the area dedicated to cars and downstream with a simple shade structure, the formation of a garden full of native woody species with dry stone terraces and the plan roof characterize the green conscious integration into the landscape of this house of generous proportions.

  • year : 2017
  • structure : wood
  • client : Private
  • state : Completed
  • location : Varese

exterior



interior



drawings

  • /